Interieurtrends voor 2023:


Interieurtrends voor 2023: Het verleden ontmoet de toekomst

Het nieuwe jaar brengt nieuwe interieurtrends met zich mee. De trends van 2023 zullen een mix zijn van oude en nieuwe stijlen, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en functionaliteit. Hier zijn enkele van de belangrijkste trends om naar uit te kijken:

  1. Terug naar de jaren ’80 en ’90

In 2023 zullen de jaren ’80 en ’90 een comeback maken in het interieur. Denk aan neonkleuren, geometrische vormen en grafische prints. Maar niet alleen de kleuren en patronen zullen terugkomen, ook de meubels uit deze tijd zullen hun weg vinden naar de huiskamers. Zo zullen bijvoorbeeld de hoekbanken en salontafels in een nieuw jasje worden gestoken.

  1. Natuurlijke materialen

In 2023 wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Natuurlijke materialen zoals hout, leer, katoen en linnen zullen daarom veel worden gebruikt in het interieur. Niet alleen zijn deze materialen milieuvriendelijk, ze geven ook een warme uitstraling aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten eettafel of een leren fauteuil.

  1. Technologie

De toekomst ontmoet het verleden in het interieur van 2023. Technologie zal een belangrijke rol spelen in het interieur, maar dan wel op een subtiele manier. Denk aan slimme thermostaten, slimme verlichting en geavanceerde beveiligingssystemen. Maar ook aan meubels met ingebouwde speakers en draadloos opladen.

  1. Aardse kleuren

De kleuren van 2023 zijn geïnspireerd op de natuur. Aardse kleuren zoals beige, bruin, groen en terracotta zullen veel worden gebruikt in het interieur. Deze kleuren geven een rustgevende en ontspannen uitstraling aan de ruimte. Combineer bijvoorbeeld een groene muur met een bruine leren bank voor een warme sfeer.

  1. Minimalisme

In 2023 draait het om eenvoud en minimalisme. Minder is meer, en dat geldt ook voor het interieur. Er zal meer aandacht worden besteed aan het selecteren van de juiste meubels en accessoires, in plaats van het vullen van de ruimte met zoveel mogelijk spullen. Door te kiezen voor een paar goed gekozen items creëer je een rustige en serene sfeer.


Dit waren enkele van de belangrijkste interieurtrends voor 2023. Of u nu van de jaren ’80 en ’90 houdt of de voorkeur geeft aan een minimalistisch interieur, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om duurzame en natuurlijke materialen te gebruiken, en maak slim gebruik van technologie om uw huis nog comfortabeler te maken. Laat u inspireren en creëer uw eigen persoonlijke stijl!