Op zoek naar een afkickkliniek in Zuid Afrika? Raadgeving voor bezorgde familie, vrienden en geliefden

Heb je een geliefde, familielid of vriend(in) die verslaafd is? En willen jullie hem of haar in het buitenland laten afkicken? En kijken jullie daarvoor onder andere naar een afkickkliniek in Zuid Afrika? Het kan moeilijk zijn om iemand in je omgeving te zien worstelen met een verslaving. Of het nu gaat om drugs, alcohol, gokken, of iets anders, het kan zowel emotioneel als fysiek uitputtend zijn voor zowel de persoon in kwestie als degenen eromheen. Soms is de beste manier om het probleem aan te pakken om professionele hulp te zoeken in een afkickkliniek. In deze blog zullen we de voor- en nadelen bespreken van het zoeken van professionele hulp bij een verslaving.

Voordelen

Een plan van Aanpak

Wanneer je je aanmeldt voor een afkickkliniek, krijg je een op maat gemaakt behandelplan waardoor het veel waarschijnlijker is dat het uiteindelijk effectief is. Dit betekent ook dat het zowel de fysieke als de psychologische aspecten van de verslaving behandelt en hierdoor de geestelijke gezondheid van de persoon helpt te verbeteren.

Een steunnetwerk

In een afkickkliniek zal je een steunnetwerk vinden van zowel professionals als mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dit kan zeer nuttig zijn omdat het vaak comfortabeler is om te praten met mensen die dezelfde ervaringen hebben als jij. Bovendien helpen de steunbewegingen in contact te blijven met elkaar om elkaar te ondersteunen en te voorkomen dat terugval optreedt.

Veiligheid

Een ander groot voordeel dat verbonden is aan het zoeken van hulp in een afkickkliniek is veiligheid. Terugval kan namelijk gevaarlijk zijn en uniforme methoden om te voorkomen dat het optreedt, kunnen bescherming bieden aan patiënten.

Nadelen

Kosten

Professionele hulp in een afkickkliniek kan prijzig zijn en de meeste rekeningen worden niet opgenomen in de gezondheidsverzekering. Als je ook nog een reis naar Zuid-Afrika dient te boeken dan wordt het er natuurlijk niet goedkoper op. Voor sommige kan het ook moeilijk zijn om werk te regelen in combinatie met de behandeling, hierdoor krijgen financiële zorgen nog minder prioriteit.

Stigma

Helaas wordt aan verslaafde personen vaak een sociaal stigma gehecht. Mensen kunnen vaak discriminerend zijn tegenover verslaafden en dit kan effect hebben op het schoon worden. Het stigma is dan ook iets wat kan blijven hangen na de behandeling.

Beperkte Autonomie

Wanneer je besluit om in een afkickkliniek te stappen, betekent dit dat je je dagritme en behandeling moet aanpassen aan de faciliteit. Dit betekent dat je enkele keuze mogelijkheden zal verliezen. Voor sommige mensen kan dit te veel een beperking betekenen waardoor ze zich niet op hun gemak voelen of gedwongen om dingen te doen die ze niet willen.

Samenvattend

Het zoeken van professionele hulp bij een afkickkliniek in binnen- of buitenland (e.g., Zuid Afrika) kan zowel voordelen als nadelen hebben. Het kan een uitdaging zijn om dingen achter te laten waar men aan gehecht is, zoals autonomie en financiële controle, maar in sommige gevallen kan dit het beste zijn om de levens van mensen te verbeteren. In ieder geval is het belangrijk om te begrijpen dat er opties beschikbaar zijn en dat verslaving geen einde van de weg is, in plaats daarvan kan professionele hulp het begin zijn van een nieuw en gezond leven.

 

Bron: Connection SGGZ